Veiligheidswaarschuwingen ⚠️

Mientje Frobel geeft de veiligheid van artikelen de hoogste prioriteit. Hieronder is een uitgebreid overzicht te vinden van artikelen en bijbehorende voorschriften. Geen een van onze producten is bedoeld als speelgoed en dient op die manier niet gebruikt te worden.

 • Punnikwoorden zijn bedoeld als decoratie en dienen altijd uiten handbereik van kinderen gehangen te worden. Gebruik op andere wijze dan als hanger/decoratie is geheel op eigen verantwoordelijkheid. Punnikwoorden bevatten stevig klemmend materiaal wat door onjuist gebruik gevaarlijk kan zijn voor kleine kinderen.
 • Viltslingers zijn bedoeld als decoratie en dienen altijd uiten handbereik van kinderen gehangen te worden. Gebruik op andere wijze  is geheel op eigen verantwoordelijkheid. Viltslingers bevatte lang koord dat niet meegeeft en gevaarlijk kan zijn voor kleine kinderen.
 • Haarbandjes dienen altijd onder toezicht gedragen te worden. Een kind kan zich in het meerekkende bandje verstrengelen. Doe het haarbandje uit tijdens spelen (zonder toezicht) en het slapen.
 • Haarspeldjes zijn van metaal en kunnen scherp zijn wanneer een kind er zelf mee gaat bewegen. Laat een haarspeldje daarom nooit in tijdens het slapen en indien het kind het haarspeldje regelmatig uit het haar trekt is het verstandig om voorlopig een ander soort haaraccessoire te kiezen.
 • Laat kinderen geen kettingen zonder toezicht dragen (bijvoorbeeld naar school of opvang). Kettingen zijn niet geschikt en niet bedoeld om mee te slapen. Kettingen zijn tevens bedoeld als accessoire en niet als speelgoed. 
 • Broches bevatten een brochespeld en dienen altijd door een volwassene opgespeld te worden. Trekt het kind regelmatig aan de broche dan is het verstandig om het accessoire niet te gebruiken tot het kind oud genoeg is om hier mee om te gaan.  
   
 • Ieder kind is anders, beoordeel daarom goed of het desbetreffende kind wel of niet met het product om kan gaan. Leeftijd is slechts een indicatie. Een jonger kind kan soms beter met een bepaald product overweg dan een ouder kind. 
 • De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de eindgebruiker(s). Bij het akkoord gaan met de algemene voorwaarden wordt er bevestigd dat er kennis genomen is van deze voorschriften

___________

HISTORIE:
Veiligheidswaarschuwingen speenkoorden. 

 • Bij ieder artikel waarbij de voorschriften van toepassing zijn is een gedrukt exemplaar bijgesloten, geef je het artikel cadeau lever dan altijd de voorschriften mee zodat ook de ontvanger deze in zijn/haar bezit heeft.
 • Boxmobielen en boxhangers zijn bedoeld als decoratie en om naar te kijken, laat een kind hier nooit mee spelen. Zorg ervoor dat een boxmobiel altijd op een hoogte wordt gehangen die buiten bereik van het kind is om te voorkomen dat het kind hierin verstrikt kan raken. Verwijder het boxmobiel op tijd wanneer een kind erbij kan dmv staan of zitten. Boxhangers zijn niet gemaakt om gebruikt te worden in/aan babygyms.
 • Overige hangers zijn tevens bedoeld ter decoratie en dienen altijd uiten handbereik van kinderen gehangen te worden. Gebruik op andere wijze dan als hanger/decoratie is geheel op eigen verantwoordelijkheid.
 • Sieraden worden gemaakt met materialen van de hoogst mogelijke kwaliteit. Een sieraad is echter door gebruik onderhevig aan slijtage. Het elastiek en of koord van sieraden slijt door wrijving van kralen en sluitingen. Controleer dus regelmatig sieraden op hun stevigheid en laat kinderen geen sieraden zonder toezicht dragen (bijvoorbeeld naar school of opvang). Sieraden zijn niet geschikt en niet bedoeld om mee te slapen. Sieraden zijn tevens bedoeld als accessoire en niet als speelgoed. 
 • Een speenkoord is geen speelgoed. Laat de baby nooit onbewaakt met een speenkoord spelen of slapen.
  Een speenkoord is onderhevig aan slijtage door wrijving en beweging van de onderdelen: controleer daarom regelmatig of alle onderdelen nog goed vastzitten. Wanneer speenkoorden in contact komen met (veel) speeksel en of water/vocht kunnen de materialen hun stevigheid verliezen en/of (sneller) kapot gaan. Speenkoorden zijn ook niet bedoeld om in de mond te stoppen. Gebruik van een speenkoord is altijd op eigen verantwoordelijkheid. Mientje Fröbel is niet aansprakelijk voor eventuele schade door gebruik van een speenkoord.
 • Laat de baby nooit met de kralenring slapen en gebruik deze alleen onder toezicht. Een kralenring is onderhevig aan slijtage door wrijving en beweging van de onderdelen: controleer daarom regelmatig of alle onderdelen nog goed vastzitten. Dit kun je doen door er even aan te trekken en het koord te beoordelen tussen de kralen. Wanneer kralenringen in contact komen met (veel) speeksel door kwijlen en of water/vocht kunnen de materialen hun stevigheid verliezen en/of (sneller) kapot gaan. Kralenringen zijn niet bedoeld om in de mond te stoppen.
 • Bovengenoemde artikelen zijn gebruiksvoorwerpen. Door gebruik slijten materialen en is er afhankelijk van de gebruiksfrequentie en de wijze waarop de artikelen gebruikt worden een beperkte houdbaarheid aan deze artikelen verbonden. Zijn de artikelen door gebruik versleten en niet meer stevig gebruik deze dan niet
 • Speenkoorden kunnen in het begin wat stug / strak zijn. Door gebruik wordt het geheel iets losser daarom is er rekening gehouden met wat marge zodat het koord niet té los wordt.
 • Kralenringen, speenkoorden en bijtringen afspoelen en indien nodig weken in water (gebruik je toch een wasmiddel spoel ze dan goed na). Niet wrijven over het haakwerk en aan de lucht laten drogen. Doe dit alleen wanneer een reiniging echt noodzakelijk is. De artikelen kunnen NIET in de wasmachine.
© 2015 - 2022 Mientje Fröbel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel